top of page

"Γυάλινος κόσμος" με "διαμάντια" Μαριάννας

Τα μικρά υγρά ...'διαμαντάκια' που πλημμύρισαν από συγκίνηση τα μάτια της Μαριάννας Λάτση τη στιγμή που απένειμε το θεατρικό βραβείο "Νίκος Κούρκουλος" στην Κάτια Δανδουλάκη, έχοντας στο πλευρό της τον γιο της Φίλιππο Κούρκουλο -πιστό αντίγραφο κατά κοινή ομολογία στην όψη του αξέχαστου μεγάλου μας θεατράνθρωπου- προσέδωσαν στον "Γυάλινο κόσμο" του Τένεσι Ουίλιαμς, ξεχωριστή λάμψη στη θεατρική βραδιά. Τα παραπάνω συνέβησαν στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων Μενάνδρεια 2022 του Δήμου Κηφισιάς στο αίθριο του Δημαρχείου, ύστερα από μία ακόμη Αττική καλοκαιρινή καταιγίδα, που ωστόσο δεν στάθηκε ικανή να πτοήσει το θεατρόφιλο κοινό. Κατά εκατοντάδες έσπευσαν οι δημότες και όχι μόνο να τιμήσουν την παράσταση με τις καλύτερες ερμηνείες και κριτικές. Ούτε ψίθυρος δεν ακουγόταν στην διάρκεια της καθώς οι τετρακόσιοι θεατές σεβάστηκαν στο έπακρο σκηνή-σκηνή, λέξη-λέξη του έργου που αν και γράφτηκε το 1944 απεικονίζει σε πολλά σημεία του τη σημερινή πραγματικότητα καθώς πρόκειται για ιστορία βαθιάς ανθρώπινης ευαισθησίας, απέναντι στη σκληρότητα την οποία και τελικά νικά, με γνώμονα την εύθραυστη ομορφιά της φαντασίας και του ονείρου. Μια παράσταση τόσο μακρινή μα παράλληλα και τόσο επίκαιρη.


Με δάκρυα στα μάτια η Μαριάννα Λάτση και παρουσία του γιου της Φίλιππου, απονέμει το θεατρικό βραβείο 'Νίκος Κούρκουλος' στην Κάτια Δανδουλάκη, τα λόγια της συγκίνησαν βαθιά το θεατρόφιλο κοινό.Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος απονέμει τιμητική πλακέτα στην Μαριάννα Λάτση για το διαχρονικό έργο του Ομίλου στο Δήμο.Φινάλε στη σκηνή, με τους καλλιτέχνες ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, οι κυρίες Λίλα Παπαδημητρίου, Νίνα Βλάχου, Πόλυ Αστερίου τους πρόσφεραν τα αναμνηστικά δώρα.Φινάλε και με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στη σκηνή για τα συγχαρητήριΚάτια, Μαριάννα, Φίλιππος, Χρήστος Ζαγκλής εκδότης της Αμαρύσιας των Β Προαστίων, Νίνα Βλάχου


Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος με τη σύζυγό του δικηγόρο Γεωργία Παπαευθυμίου-Θωμάκου, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, οι κυρίες Μαριάννα Λάτση, Νίνα Βλάχου, Λίλα Παπαδημητρίου.
Βαθιά συγκινημένο το κοινό αποθέωσε την Κάτια Δανδουλάκη, όπως και τους Λένα Παπαληγούρα, Κωνσταντίνο Μπιμπή και Γιάννη Κουκουράκη, που την πλαισίωσαν επάξια αλλά και τον σκηνοθέτη Γιώργο Νανούρη. Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος απονέμοντας τιμητική πλακέτα στην κυρία Μαριάννη Λάτση, την ευχαρίστησε από καρδιάς για τη διαχρονική αρωγή του Ομίλου "Ιωάννης Σ. Λάτσης", στις πολιτιστικές, περιβαλλοντικές, κοινωνικές και αθλητικές δράσεις του Δήμου μας. Οικοδέσποινα της εκδήλωσης η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. "Δ.Βικέλας" Νίνα-Ασπασία Βλάχου, η οποία χαιρετίζοντας τη βραδιά θεατρικής μέθεξης, ύστερα από την καταιγίδα, τόνισε ότι ο πολιτισμός νίκησε και τον καιρό με την βοήθεια του θεού. Ανάμεσα στο εκλεκτό θεατρόφιλο κοινό ο πρώην Επίτροπος της Ε.Ε., πρώην Υπουργός και Δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Βουλευτής και η κυρία Δημήτρη Καιρίδη, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, η Πρόεδρος του Δ.Σ. Δήμου Κηφισιάς Λίλα Παπαδημητρίου, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Κηφισιάς Ρόζυ Χαριτοπούλου, ο Αντιδήμαρχος και η κυρία Μανώλη Κουρμαδιά, η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαργαρίτα Βάρσου, η σύζυγος του Δημάρχου Γεωργία Παπαευθυμίου-Θωμάκου, ο ιδιοκτήτης του Blue Sky Νικηφόρος Κισσανδράκης, οι εκδότες κ.κ. Χρήστος Ζαγκλής, Γιάννης Γρηγοράκος, ο λαοφιλής καλλιτέχνης Γιώργος Καπουτζίδης, ο κύριος και η κυρία Χρήστου Τσουκαλά, τα μέλη του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. "Δ.Βικέλας" Παναγιώτης Πάλλης (σε χρέη παρουσιαστή της βραδιάς), οι κυρίες Πόλυ Αστερίου, Ζωή Μπελούκα, Φρόσω Κουτσοχιώνη, Γεωργία Διονυσίου και πλήθος εκπροσώπων των γραμμάτων και τεχνών.


Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ "ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ" Εμμανουήλ Μπενάκη 3, Κηφισιά - 145 61 Κηφισιά, 2/9/2022 Γραμματεία: 213 2007 202 Αθλητισμός: 213 2007 208 Πολιτισμός: 213 2007 204, -205, -207 E- mail: culture@kifissia.gr

Commentaires


bottom of page