top of page

Μακεδονία: ΕΠΩΛΗΘΗ;;; Του Ανδρέα Μανίκα

Μακεδονία: ΕΠΩΛΗΘΗ;;;

Η εν λόγω «Ιστορία» τραβάει χρόνια… για την εν λευκώ παράδοση της Μακεδονικής ονομασίας, της υποτιθέμενης γλώσσας, της εθνότητας αλλά και κάθε πολιτιστικού και ηθικού κρίκου μιας πανάρχαιας αλυσίδας κυρίαρχων εθνολογικών χαρακτηριστικών που την συναποτελούν.

Ξαφνικά μάθαμε ότι μια χούφτα ολιγάριθμων πολιτικών οντοτήτων μπορούν να εκλέξουν «όπως ορίζει η κοινοβουλευτική τάξη» την επιθυμητή για αυτούς «εθνική» -αν μη τι άλλο-, λύση, παραδίδοντας σχεδόν τα πάντα…στους φίλους Σκοπιανούς. Αυτά δηλαδή που ζητούσαν επιμόνως οι άνθρωποι εδώ και περίπου 40 χρόνια. ΕΜΕΙΣ οι «πρόθυμοι» Έλληνες, 153 τον αριθμό πολιτικοί ινστρούχτορες.., τους δώσαμε την Ιστορία της πανάρχαιας ελληνικής γης που αναβλύζει ακόμη και σήμερα συναισθήματα, εικόνες, μεγαλοπρέπεια, σεβασμό και αδιαμφισβήτητο πολιτισμό.

Ένα μεγάλο λοιπόν ΜΠΡΑΒΟ στην «πατριωτική» εθνική λύση που προωθήσαμε συντεταγμένα ως Πολιτεία, παραχωρώντας κάθε έννοια κυριαρχίας… στην γειτονική χώρα που μέχρι χθες και προχθές αποκαλούνταν: «Μπανόβινα του Βαρδάρη!!!».

Έχουν λέει και γλώσσα που ομοιάζει με τα σλάβικα αλλά δεν είναι σλάβικα ακριβώς ούτε και βουλγάρικα, ούτε και αλβανικά, αλλά κάτι μεταξύ όλων αυτών… δηλαδή Μακεδονικά…!!!!

Ναι καλά ακούσαμε υπάρχει Μακεδονική Γλώσσα που έχει διασωθεί από τα χρόνια του Αλεξάνδρου και του Φιλίππου και την ομιλούν άπταιστα «Αριστοτελικά» οι «κατ’ επίφασην» απόγονοί του..!!! Οι οποίοι δεν έζησαν στην Πέλλα, την Πύδνα, την Βεργίνα, την Αμφίπολη και τις άλλες ελληνικές πόλεις, αλλά την ξέρουν από κάπου…. και την ομιλούν απταίστως!!! Και μάλιστα έχουν και τον ήλιο της Βεργίνας για σύμβολο τους…. ασχέτως αν δεν τους ανήκει.

Αλλά εντάξει μωρέ και τι έγινε στην τελική; Άλλοι αποφασίζουν…σήμερα.

Σιγά μη σηκωθεί από τον τάφο του ο Αλέξανδρος ο Μέγας και τους πει κανά φωνήεν!!!

Όλα είναι υπό έλεγχο….

Είναι;

Μήπως τελικά δεν είναι;

Μήπως ρίχνουμε λάδι στη φωτιά με τέτοιου είδους αποφάσεις που ενδεχομένως να προκαλέσουν μεγάλα δεινά τα επόμενα χρόνια;

Μήπως η πρακτική «ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ» -αλλά ποιοι ΕΜΕΙΣ-, για το μέλλον των κρατών, των λαών και των ιστορικών τους διαδρομών προδώσει ένοχα μυστικά;

Μήπως ήταν λάθος η παράδοση της μίας και ελληνικής Μακεδονίας σε βόρειους, νότιους, ανατολικούς και δυτικούς συμμάχους μας που καμία σχέση δεν έχουν με την πολιτιστική συσχέτιση του όρου Μακεδονία;

Μήπως παρακινδυνευμένα επιβάλαμε σε μια ολόκληρη κοινωνία το «έτσι θέλω», αγνοώντας τα θέλω της ίδιας της κοινωνίας;

Μήπως τρέξαμε γρηγορότερα να «προδώσουμε» την αλήθεια που μηχανεύονται κάποιοι άλλοι για εμάς, χωρίς εμάς;

Μήπως το ψέμα θα έχει κοντά ποδάρια οσονούπω;

Πολλά τα ερωτηματικά για αυτούς που βιάστηκαν να κλείσουν μια υπόθεση που στην ουσία δε μας αφορούσε ποτέ. Αλλά δημιουργήθηκε για να αφορά άλλους.

Βέβαια ξέρουμε ότι στην πολιτική τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται…!

Ο δίκαιος και δημοκρατικός Αγώνας πρέπει να συνεχιστεί για να έχει νόημα στο μέλλον!

Ξέρετε το μέλλον αφορά στις γενιές που έρχονται… Ναι καλά ακούσατε.. αυτούς που θα συνεχίσουν την παράδοση της Ελλάδας που κάποιοι θεωρούν πως δεν πρέπει να νιώθουμε υπερήφανοι αλλά να σκύβουμε το κεφάλι ευλαβικά σαν «ραγιάδες»..!

Διότι αν δεν σκύψεις το κεφάλι θα έχεις συνέπειες! ή Αν λες ΝΑΙ αφεντικό μπορείς να θεωρείσαι ορθολογιστής, προοδευτικός και open minded!!!

Συμφωνείτε;

Μας αξίζει;

Andreas Manikas

PR Consultant – Copywriter

bottom of page