top of page

Παναθηναϊκή οργάνωση γυναικών, παράρτημα Κηφισιάς

8 Μαρτίου 2024 Παγκόσμιο Ορόσημο για τους αγώνες όλων των γυναικών , που με το θάρρος και την αποφασιστικότητα τους έγραψαν ιστορία κατά το πέρασμα στον 20ό αιώνα. Η ισότητα γυναικών και ανδρών αποτελεί θεμελιώδη αξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατοχυρώθηκε εξ αρχής.

Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αγωνίζεται συνεχώς για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών, για την ισότητα των φύλων, για τον τερματισμό της έμφυλης βίας και για τη διασφάλιση δίκαιης αμοιβής για τις γυναίκες,. H φετινή ημέρα έχει τίτλο: « Καινοτομία και τεχνολογία για την ισότητα των φύλων» ,γιατί είναι ανάγκη να γεφυρωθεί το ψηφιακό χάσμα μεταξύ των φύλων, το οποίο απειλεί να εδραιώσει την ανισότητα στις κοινωνίες και στις οικονομίες μέσα στις επόμενες δεκαετίες.

Στην Ελλάδα υπήρξαν σημαντικές γυναικείες μορφές που αγωνίστηκαν και κατόρθωσαν να αλλάξουν τα μέχρι τότε δεδομένα, μεταξύ των οποίων η πρωτοπόρος φεμινίστρια Καλλιρόη Παρρέν – Σιγανού που έγινε η πρώτη γυναίκα εκδότρια της γυναικείας εφημερίδας “Η εφημερίς των Κυριών” (1887-1918), η αντισυµβατική και με το ανυπότακτο πνεύµα της Σοφία Λασκαρίδου που το 1903 έγινε η πρώτη γυναίκα φοιτήτρια της Σχολής καλών Τεχνών του Πολυτεχνείου Αθηνών, καθώς και η πρωτοπόρος Ελένη Σκούρα που έγινε η πρώτη Ελληνίδα βουλευτής το 1953.

Η Πανελλαδική Οργάνωση γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ», που συμπλήρωσε 40 χρόνια ζωής και δράσης , αγωνίζεται και επαγρυπνεί για τα δικαιώματα και την ενδυνάμωση των γυναικών , για την ίση συμμετοχή στην πολιτική και στα κέντρα λήψης των αποφάσεων , για την κατάρτιση και συμμετοχή των γυναικών στην τεχνολογία, γιατί παρά το γεγονός ότι σήμερα η γυναίκα φαίνεται ότι εχει κατακτήσει όλα τα πεδία της επιστήμης , της τέχνης, της εργασίας και της πολιτικής, εν τούτοις η πλήρης ισότητα δεν έχει επιτευχθεί. Ο αγώνας συνεχίζεται για την ισότητα σε όλους τους τομείς της γνώσης και της εξουσίας καθώς και για την πλήρη νομική προστασία ενάντια στο βιασμό και την ενδοοικογενειακή βία (Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης), για τα σεξουαλικά και αναπαραγωγικά δικαιώματα της γυναίκας που απειλούνται από νέες μορφές εκμετάλευσης (παρένθετες μήτρες κλπ),

Προσβλέπουμε δυναμικά και ελπιδοφόρα στο μέλλον και αφιερώνουμε την σημερινή Ημέρα σε όλες τις νέες γυναίκες, που συνδυάζουν την εργασία με την δημιουργία υγιούς παραδοσιακής οικογένειας, όπως την ξέρουμε από αρχαιοτάτων χρόνων με τον πατέρα,την μητέρα, τα παιδιά μαζί με τον παππού και την γιαγιά , με αρχές και αξίες παρά τους δύσκολους καιρούς της ασυδοσίας , της ακρίβειας και της οικονομικής δυσπραγίας.


Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας στην πρώτη εκδήλωση του Παραρτήματος Κηφισιάς "ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ" Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών με το νέο ΔΣ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε μία μοναδική βραδιά με θέμα τη "Σύγχρονη Γυναίκα και Υγεία" και σε έναν ξεχωριστό χώρο στο ίδρυμα Σπύρου Λοβέρδου - Fondazione στην Κηφισιά.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους εξαιρετικούς ομιλητές μας:

Τον Καθηγητή Μαιευτικής-Γυναικολογίας & Περιγεννητικής Ιατρικής ΕΚΠΑ Δρ Αριστείδη Αντσακλή @Aris Antsaklis

Τη Βουλευτή τ. Υφυπουργό Υγείας κα Ζωή Ράπτη Zoi Rapti

Την Παθολόγο - Καθηγήτρια Επιδημιολογίας & Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ Δρ Θεοδώρα Ψαλτοπούλου Θεοδώρα Ψαλτοπούλου

Θερμές ευχαριστίες σε όλο το ΔΣ της Κεντρικής Διοίκησης Πανθηναική Οργάνωση Γυναικών για όλη τη στήριξη και φυσικά την παρουσία του κοντά μας. Ευχαριστούμε την Πρόεδρό μας κα Μαρία Γιαννίρη Maria Gianniri για το χαιρετισμό και την εμπιστοσύνη της, την αγαπημένη μας Fanny Petralia για τη σημαντική παρουσία της, την κα Μίκα Ιωαννίδου, Επικεφαλή της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών για τη στήριξη και όλους τους φίλους μας που βρέθηκαν κοντά μας και απολαύσαμε μία ξεχωριστή βραδιά.

Δυστυχώς η αγαπημένη μας Nina Vlachou για λόγους υγείας δεν κατάφερε να είναι μαζί μας, ωστόσο συνέβαλε ουσιαστικά στην επιτυχία της πρώτης μας εκδήλωσης. Την τιμητική της πλακέτα ως Επίτιμη Πρόεδρο του Παραρτήματος Κηφισιάς παρέλαβε εκ μέρους της η κα Evgenia Aravosi από το ΔΣ.

Tη βραδιά μας έκλεισε με την υπέροχη φωνή του ο Roubanis Theodore τον οποίον και ευχαριστούμε!

Ευχόμαστε σε όλες και όλους υγεία και σύντομα να ανταμώσουμε.

Για το Παράρτημα Κηφισιάς

Thalia Tsalkitzi

Evgenia Aravosi

κωνσταντινα δουμανη

Mary Venizelou

Ζωή Αντωνιάδου-Κωνστανταροπουλου

Paparouna

Nina Vlachou
φωτογραφίες Βάσια Σκυλακάκη www.vasiabox.com

Comments


bottom of page