top of page

70 χρόνια εκδόσεις Μίνωας

https://minoas.gr/Οι εκδόσεις MINΩAΣ ιδρύθηκαν το 1952 και στόχος τους είναι να προσφέρουν τα καλύτερα βιβλία σε όλους τους αναγνώστες. Το εκδοτικό ταξίδι ξεκίνησε με τα βιβλία του Μενέλαου Λουντέμη, Έκσταση, Συννεφιάζει και Ένα παιδί μετράει τα άστρα, που αποτελούν κοσμήματα της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Ακολούθησε η σειρά βιβλίων του Ιουλίου Βερν, ενώ το 1966 εκδόθηκε η Γαλάζια Βιβλιοθήκη, στόχος της οποίας ήταν να μυήσει τους νεαρούς αναγνώστες στα αριστουργήματα της ελληνικής και της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Το 1980, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Μίνωας βιβλία βασισμένα σε τηλεοπτικές σειρές, ενώ τη δεκαετία του 1990, και συγκεκριμένα το 1994, εκδίδεται ένα παιδικό βιβλίο-σταθμός: Τα τρία μικρά λυκάκια του Ευγένιου Τριβιζά. Το 1995 ο εκδοτικός οίκος ξεκίνησε τη συνεργασία του με τη Walt Disney για την έκδοση βιβλίων με τους γνωστούς ήρωες της εταιρείας.

Η ποιότητα και η ποικιλία του παιδικού βιβλίου καθιέρωσαν τις εκδόσεις Μίνωας ως έναν από τους πλέον σημαντικούς εκδοτικούς οίκους στην Ελλάδα. O κατάλογος των εκδόσεών μας για παιδιά περιλαμβάνει πολυαγαπημένους συγγραφείς, όπως o Ευγένιος Τριβιζάς, ο Μίμης Πλέσσας, ο Αντώνης Παπαθεοδούλου, η Κωνσταντίνα Αρμενιάκου, η Μαρία Ρουσάκη, η Ιωάννα Μπαμπέτα, η Μάρω Θεοδωράκη, αλλά και πολυβραβευμένους εικονογράφους. Παράλληλα συνεργαζόμαστε με μεγάλους εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού, εκδίδοντας επιτυχημένα βιβλία με διάσημους ήρωες (Disney, Santoro, Universal, κ.ά.).

Τα τελευταία είκοσι χρόνια ο κατάλογός μας έχει εμπλουτιστεί με βιβλία που απευθύνονται σε ενήλικες, καλύπτοντας όλες της βασικές κατηγορίες: βιβλία πρακτικής ζωής και αυτοβελτίωσης, συμβουλευτικά βιβλία για την οικογένεια, πολιτικό δοκίμιο, βιβλία για την οικονομία, ιστορικά βιβλία, ημερολόγια, βιβλία μαγειρικής κ.ά. Κλασικοί (Φρόιντ, Ράιχ, Μακιαβέλι, Πεσσόα, Γουλφ, Ρεμάρκ, Όστεν, Κάφκα, Ντοστογέφσκι, κ.ά.) και σύγχρονοι ξένοι συγγραφείς (Λεμέτρ, Νίκολς, Γκίλμπερτ, κ.ά.), βιβλία που έχουν διακριθεί στο εξωτερικό, βραβευμένα με έγκυρα λογοτεχνικά βραβεία, παρουσιάζονται στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό επιλεγμένα με βάση τη λογοτεχνική τους αξία αλλά και την ποιότητα της γραφής τους. Διακεκριμένοι Έλληνες συγγραφείς, όπως η Αλεξάνδρα Καππάτου, ο Δημήτρης Γρηγοράκης, ο Θάνος Ασκητής, η Ντίνα Νικολάου έχουν εμπιστευτεί τα βιβλία τους στις εκδόσεις Μίνωας, προσφέροντας στο κοινό σημαντικά έργα που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας. Τέλος, η σωστή επιλογή, η ποιοτική εμφάνιση και ο επιμορφωτικός ρόλος των εκδόσεών μας έχουν βοηθήσει ώστε βιβλία-σημεία αναφοράς να κοσμούν τους καταλόγους μας: ο Χαμένος Παράδεισος του Τζάιλς Μίλτον, η απάντηση σε όσα κατά καιρούς έχουν γραφτεί ή λεχθεί για την Καταστροφή της Σμύρνης, το βραβευμένο με Goncourt μυθιστόρημα του Πιερ Λεμέτρ Καλή αντάμωση εκεί ψηλά, κ.ά.

Σήμερα σχεδιάζουμε ένα πλούσιο εκδοτικό πρόγραμμα, διευρύνουμε τις συνεργασίες μας με σημαντικούς εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού, στο παιδικό τμήμα εμπλουτίζουμε τη λίστα των βιβλίων μας με νέες σειρές, έχοντας πάντοτε ως πρωταρχικό στόχο τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με πολλά λογοτεχνικά είδη, ώστε να εδραιωθεί η σχέση τους με το βιβλίο. Μέσα από πρωτότυπες εκδηλώσεις σε σχολεία και βιβλιοπωλεία φέρνουμε κοντά κοινό και συγγραφείς, υπηρετώντας τις αρχές της φιλαναγνωσίας.


Περισσότερα στο https://minoas.gr/Comments


bottom of page