Το παγκόσμιο αυτό best seller είναι χωρισμένο σε 7 κεφάλαια ανάλογα με το είδος του φρούτου
Πρωτοέμαθα τον Cédric Grolet από το λογαριασμό του στο instagram. Μοναδικές φωτογραφίες από υπέροχα γλυκά τα περισσότερα με όψη φρούτων. Ο Γάλλος ζαχαροπλάστης εμπνέεται από τα υλικά των γλυκών και τα μεταμορφώνει σε φρούτα που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα αληθινά.

Ο νεαρός pastry chef μπροστά στις δημιουργίες του.

Σχεδόν αληθινά..
Ο Cédric Grolet μεγάλωσε με παιδική αγάπη τα φρούτα και με ένα μεγάλο ταλέντο στη ζαχαροπλαστική. Έχοντας ξεκινήσει από το εμβληματικό Fauchon του Παρισιού ο νέος σεφ βρέθηκε στο πολυτελές ξενοδοχείο Le Meurice, όπου και έχει ένα από τα εστιατόρια του ο πασίγνωστος Alain Ducasse.
Το βραβευμένο με δυο αστέρια michelin Restaurant Le Meurice έχει πλέον ως executive pastry chef τον νεαρό σεφ ενώ μέσα στο ξενοδοχείο λειτουργεί και το πρώτο ζαχαροπλαστείο του Cédric.

Με τον μέντορα του Alain Ducasse.
Η ζαχαροπλαστική του Cédric Grolet χαρακτηρίζεται από απόλυτη φινέτσα. Τα φρούτα – γλυπτά που πλέον αποτελούν σήμα κατατεθέν του Cédric Grolet τον έχουν κάνει γνωστό σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, στο πλαίσιο των ετήσιων βραβείων The World’s 50 Best Restaurants αναδείχθηκε ως ο καλύτερος ζαχαροπλάστης για το 2018.

Το περίφημο Rubik’s Cakes εμπνευσμένο απο τον ομώνυμο κύβο.
Ο μόλις 33 ετών σεφ εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο “Fruits, the art of pastry”, όπου μέσα από 95 συνταγές μάς βάζει στον δικό του φρουτένιο κόσμο και μας μαθαίνει με νέες τεχνικές τη δημιουργία των φρούτων – γλυπτών που τον έχουν κάνει γνωστό παγκοσμίως.
Δίνει ιδιαίτερη σημασία στην εποχικότητα των υλικών και στην καθαρότητα των γεύσεων. Όπως λέει σέβεται τα αγαθά που του προσφέρει η φύση και τα χρησιμοποιεί στην ώρα τους. Στόχος του είναι τα γλυκά του όχι μόνο να μοιάζουν αλλά να έχουν και τη γεύση του φρούτου. Χρησιμοποιεί τη μικρότερη δυνατή ποσότητα ζάχαρης και προσπαθεί να αναδείξει τη γεύση τους με φυσικό τρόπο.

Εκλαίρ με αβοκάντο και κακάο.

Εξωτικό tartelette με φρούτα του πάθους.
Το παγκόσμιο αυτό best seller είναι χωρισμένο σε 7 κεφάλαια ανάλογα με το είδος του φρούτου (Εσπεριδοειδή, Πυρηνόκαρπα, Γιγαρτόκαρπα ή Μηλοειδή, Εξωτικά, Άγρια φρούτα, Κόκκινα και Μαύρα Μούρα, Ξηροί Καρποί και Κάρυα).
Την ελληνική έκδοση επιμελήθηκε ο γνωστός Pastry Chef Δημήτρης Χρονόπουλος και πλέον κυκλοφορεί και στα ελληνικά με τίτλο, “ΦΡΟΥΤΑ – Η Χρήση τους στη Ζαχαροπλαστική”, από τη Gastronomy Essentials.

Το εξώφυλλο της ελληνικής έκδοσης.

Και μια τάρτα με μπανάνες για τελείωμα.
Πηγή : www.elculture.gr