top of page

Ζωή Ράπτη, Μάιος 2022

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Φρένο στα σενάρια για πρόωρες εκλογές έβαλε για άλλη μια φορά ο Πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας πως «θα εξαντληθεί η τετραετία, γιατί αυτό ορίζει η θεσμική τάξη».


Τόνισε, επίσης, ότι «είναι πολύ σημαντικό, τους μήνες που έχουμε μπροστά μας μέχρι τις εκλογές, να μην εγκλωβιστεί η χώρα σε μία αφόρητη πολιτική τοξικότητα και σε έναν πολιτικό διάλογο, ο οποίος θα γίνεται με κραυγές, με κατηγορίες, χωρίς προγραμματική επιχειρηματολογία και που τελικά το μόνο το οποίο θα κάνει, είναι να αποξενώσει ακόμα περισσότερο τους πολίτες από την πολιτική».




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ


Η κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή εθνικό σχέδιο στήριξης, προκειμένου να αντιμετωπίσει το κύμα της ακρίβειας, που έχει προκαλέσει η παγκόσμια ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία.


Ανοίγει στις 14 Ιουνίου η πλατφόρμα, προκειμένου τα νοικοκυριά να μπορέσουν να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ώστε να τους επιστραφεί το 60% της υπερβάλλουσας χρέωσης από τον Δεκέμβριο έως και τον Μάιο, έως το ποσό των 600 ευρώ.


Από τον Ιούλιο θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο σύστημα τιμολόγησης της ηλεκτρικής ενέργειας, με το οποίο θα μπορέσουμε πρακτικά να εξουδετερώσουμε τις πολύ αρνητικές επιπτώσεις της ρήτρας αναπροσαρμογής και να κρατήσουμε τις αυξήσεις των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας σε λογικά επίπεδα.


Για το πρόβλημα με τις τιμές της βενζίνης, μία πρώτη παρέμβαση έγινε μέσω του fuel pass. Η εφαρμογή έτυχε σημαντικής αποδοχής από τους πολίτες, καθώς σχεδόν 80% των δικαιούχων εισέπραξαν τα σχετικά ποσά.


Ωστόσο, και πέραν των παρεμβάσεων σε εθνικό επίπεδο, η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να διεκδικεί ευρωπαϊκή λύση, καθώς πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα που απαιτεί ευρωπαϊκή λύση.


ΠΑΝΔΗΜΙΑ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ


Στο μέτωπο της πανδημίας, μετά από δύο χρόνια, το καλοκαίρι αυτό θα είναι διαφορετικό, καθώς επιστρέφουμε σταδιακά προς την κανονικότητα.


Βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σε μια φάση, όπου η πανδημία στη χώρα μας και παγκόσμια σημειώνει μια σημαντική ύφεση.


Ωστόσο, όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, «σε καμία περίπτωση δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με την πανδημία και είναι πολύ πιθανόν από το φθινόπωρο να βρεθούμε αντιμέτωποι με κάποιου είδους νέο κύμα, το οποίο ξέρουμε πια, όμως, ότι θα πλήξει περισσότερο τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Κατά συνέπεια, πιστεύω ότι τα μέτρα δημόσιας πολιτικής δεν θα είναι πια οριζόντια, αλλά θα εστιάζονται στην προστασία των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας».


Φίλες και φίλοι,


Στη διάρκεια του μήνα που πέρασε, είχα έντονη δραστηριότητα, προωθώντας τις δράσεις και τα προγράμματα του Υπουργείου Υγείας για τηνΨυχική Υγεία και την Απεξάρτηση, που αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για μένα.


ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ


Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαίου, επισκέφθηκα το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής, στο Μαρούσι. Περιηγήθηκα στους χώρους του Τμήματος Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας, το οποίο αποτελεί υπηρεσία αφιερωμένη ειδικά στο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος και στους σπουδαστές των Σχολών Πυροσβεστικής, ενώ πραγματοποιεί και παρεμβάσεις σε πληγέντες από φυσικές, τεχνολογικές ή άλλες καταστροφές και στις οικογένειές τους.


Στο πλαίσιο του χαρτοφυλακίου μου, συμφωνήθηκε η συνεργασία μας σε ζητήματα ψυχοεκπαίδευσης του προσωπικού του Τμήματος, για την αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Α.Μ. ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ ΜΑΤΘΙΛΔΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του βασιλικού ζεύγους του Βελγίου στη χώρα μας, είχα την τιμή να προσκληθώ από την Α.Μ. Βασίλισσα Ματθίλδη σε γεύμα.


Σε αυτό είχα την ευκαιρία να αναφερθώ στα προγράμματα και τις δράσεις που υλοποιούμε στο Υπουργείο Υγείας, για την υποστήριξη της Ψυχικής Υγείας, καθώς και για τις δομές που πρόκειται να δημιουργηθούν με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.


Η Α.Μ. Βασίλισσα Ματθίλδη, έχει θέσει υπό την αιγίδα της την Πανευρωπαϊκή Συμμαχία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ψυχική Υγεία, στην οποία συμμετέχουμε ως χώρα - ιδρυτικό μέλος από το Σεπτέμβριο 2021 στις Βρυξέλες, όπου παρουσιάστηκε.



ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ


Οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας επιβαρύνθηκαν υπέρμετρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.


Στο χαιρετισμό μου στο 16ο Απολογιστικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αναφέρθηκα στην κόπωση και την επαγγελματική εξουθένωση του υγειονομικού μας προσωπικού.


Για τη στήριξη τους, πέραν του έκτακτου επιδόματος για την πανδημία, υλοποιήσαμε το πρόγραμμα «ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ»,παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη, μέσω τηλεσυμβουλευτικής.


Μάλιστα, με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά εργαλεία, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης, προχωράμε σε ανάπτυξη 7 κέντρων ημέρας ειδικά για εργαζόμενους, καθώς και σε προγράμματα επιμόρφωσης των ιατρών εργασίας, ως τμήμα της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ


Συμμετέχοντας στην εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, τόνισα ότι η συνεργασία με τις Οργανώσεις, που προσφέρουν κοινωνικό έργο, είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη στήριξη των συνανθρώπων μας και τη διάδοση της έννοιας της αλληλεγγύης.


Από την αρχή της υγειονομικής κρίσης στη χώρα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με τη στήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου και των 86 ενεργών Περιφερειακών Τμημάτων του ανά την επικράτεια, συνέβαλε ενεργά με τους εθελοντές του, σε πολυάριθμους ελέγχους rapid tests, σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ., καθώς και στη μεταφορά ηλικιωμένων και μοναχικών ατόμων σε εμβολιαστικά κέντρα, καθώς και «Βοήθεια στο Σπίτι» σε περιπτώσεις κρουσμάτων και καραντίνας, όπως και Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη.


Μόνο συγχαρητήρια αξίζουν στον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντ. Αυγερινό και τα μέλη του Συμβουλίου, καθώς και στους εθελοντές Ευθροσταυρίτες, για τις ακούραστες υπηρεσίες που προσφέρουν.


ΣΠΑΣΕ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ, ΣΠΑΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ: ΑΣΚΗΣΗ «ΜΕΔΟΥΣΑ 2022»

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε η Άσκηση κατά της εμπορίας και εκμετάλλευσης ανθρώπων «ΜΕΔΟΥΣΑ 2022», με πρωτοβουλία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της υφυπουργού Σοφίας Βούλτεψη.


Το Υπουργείο Υγείας έχει θέσει όλο το μηχανισμό του σε εγρήγορση, στην υπηρεσία των αρμοδίων αρχών. Το Λαϊκό Νοσοκομείο είναι νοσοκομείο αναφοράς για θύματα trafficking, όπου γίνεται άμεσος παθολογικός, χειρουργικός και νευρολογικός έλεγχος. Επίσης, διαθέτει ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, ώστε να βοηθήσουν αποτελεσματικά το θύμα να καταγγείλει το περιστατικό, για να ξετυλίξει το κουβάρι του δικτύου εμπορίας και διακίνησης ανθρώπων αποκαλύπτοντας τους δράστες.


ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΣΚΟΤΩΝΕΙ


Στην ημερίδα, που διοργάνωσε η Μονάδα Απεξάρτησης από το Αλκοόλ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής και του Κέντρου Συμβουλευτικής 18 Άνω, με θέμα «Αλκοόλ: Σύγχρονη Θεραπευτική», αναφέρθηκα στις προτάσεις χρηματοδότησης για την ανάπτυξη νέων δομών και υπηρεσιών ψυχικής υγείας, που έχουν εγκριθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, για την αντιμετώπιση της εξάρτησης από το αλκοόλ.


ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ


Εκπροσώπησα την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό στο 15ο Πανελλήνιο Επιστημονικό και Επαγγελματικό Συνέδριο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος.


Οι νοσηλευτές μας, τα 2 χρόνια της πανδημίας, έδωσαν μάχη για την προστασία της υγείας όλων μας, κάτω από ιδιαίτερα ψυχοπιεστικές συνθήκες.


Για την ψυχοκοινωνική τους υποστήριξη, πέραν του προγράμματος «ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ», καθώς και στη δημιουργία 7 Κέντρων Ημέρας για εργαζόμενους από το Ταμείο Ανάκαμψης, στα οποία αναφέρθηκα και παραπάνω, θα ενισχύσουμε το ΕΣΥ σε προσωπικό, με την επικείμενη προκήρυξη 4.000 θέσεων μόνιμων νοσηλευτών.


ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ


Ο Καρκίνος του Μαστού αποτελεί τη συχνότερη μορφή καρκίνου για τις γυναίκες, παγκοσμίως.


Στην ομιλία μου στην 11η Ετήσια Ημερίδα με θέμα «Καρκίνος του μαστού – Νεότερες Εξελίξεις» αναφέρθηκα στην Ανοικτή Γραμμή 215-215-2121, που λειτουργούμε σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία, για τη δωρεάν ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ογκολογικών ασθενών και των οικογενειών τους.


Παράλληλα, ετοιμάζουμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην ψυχοκοινωνική Ογκολογία, για επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας, και για νοσηλευτές, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης για την υποστήριξη των ασθενών μας.


ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ Π.Ο.Υ. ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ


Με χαρά συμμετείχα δια ζώσης, μετά από 2 χρόνια πανδημίας, στην 75η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας (WHA 75), που συγκάλεσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, στη Γενεύη. Η συζήτηση φέτος επικεντρώθηκε στο θέμα «Υγεία για την ειρήνη, ειρήνη για την υγεία».


Εκπροσωπώντας την χώρα, μίλησα για το Γραφείο Ποιότητας και Ασφάλειας του Π.Ο.Υ., που εγκαινιάσαμε πρόσφατα στην Αθήνα και το νέο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα του Π.Ο.Υ. για την Ποιότητα των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας για Παιδιά και Εφήβους.


Αναφέρθηκα, επίσης, στο δίκτυο τηλεψυχιατρικής, που ενισχύσαμε μέσα στην πανδημία, ιδίως για κατοίκους ορεινών και νησιωτικών περιοχών, και στο δίκτυο κινητών μονάδων, που εξυπηρετεί τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών σε όλη την Επικράτεια.


ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Με θέμα την «Πολύπλευρη διάσταση του αθλητισμού στην οικονομία και ανάπτυξη, στην παιδεία, στην εργασία και στην υγεία», βρεθήκαμε υπό την ηγεσία της ΔΗΜ.Τ.Ο., Χαλανδρίου, με στελέχη και φίλους μας στο Χαλάνδρι.


Ο αθλητισμός συμβάλλει και στη διατήρηση και βελτίωση της καλής ψυχικής μας υγείας, καθώς ψυχή και σώμα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα για την επίτευξη της ευεξίας.


Στην εκδήλωση βραβεύσαμε αθλητές και αθλητικούς παράγοντες για τις επιδόσεις τους και την προσφορά τους στην χώρα μας.


Θερμά συγχαρητήρια στην ΠρόεδροΧριστίνα Πατρικάκου και τα μέλη του Δ.Σ. για την άρτια διοργάνωση.


ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ Γ.Ν.Α. ΚΑΤ


Στην ημερίδα στο ΓΝΑ ΚΑΤ με θέμα: «Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας», άκουσα με μεγάλη προσοχή τις ψυχολόγους του νοσοκομείου, που έρχονται καθημερινά σε επαφή με τον ανθρώπινο πόνο και καλούνται να δώσουν υποστήριξη και βοήθεια σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν απώλειες, τραυματισμούς, πένθος, συναισθηματικές κρίσεις.


Μαζί τους προχωρήσαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, στην εφαρμογή του Προγράμματος «Κανένας Μόνος στην Πανδημία», μέσω του οποίου ενισχύθηκε η ψυχοκοινωνική υποστήριξη ασθενών, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα Δημόσια Νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, στο ΚΑΤ υποστηρίχτηκαν 80 νοσηλευτές και 50 ιατροί και νοσηλευτές σε ατομικές συνεδρίες.


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ "ΠΑΝΔΗΜΙΑ: Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ"


Πρόσφατα μίλησα στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού με θέμα «Πανδημία και Ψυχισμός Γυναικών και Παιδιών: Η επόμενη Μέρα».


Τα τελευταία δύο χρόνια μας δίδαξαν ότι δεν μπορεί να υπάρξει υγεία χωρίς την ψυχική υγεία. Κατά την περίοδο της πανδημίας οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μας είχανπρόσθετη ψυχική επιβάρυνση, ιδίως οι γυναίκες και τα παιδιά.


Στο Υπουργείο Υγείας στηρίζουμε όσους το χρειάζονται με δράσεις και προγράμματα και έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης για την ανάπτυξη νέων δομών.


ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΣ


Εκδήλωση για τα «3 Χρόνια με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, Μεγάλες Κυβερνητικές παρεμβάσεις και έργα στο Δήμο Πεντέλης» διοργάνωσε η ΔΗΜ.Τ.Ο. Πεντέλης.


Στην ομιλία μου αναφέρθηκα στην δημιουργία ενός Κέντρου Ημέρας Παιδιών και Εφήβων, σε συνεργασία με τον Δήμο Πεντέλης, που είναι απαραίτητο στην περιοχή.


ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ 3Η ΗΛΙΚΙΑ ΣΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ


Στην Τήνο παρουσιάσαμε το νέο πρόγραμμα «Ολοκληρωμένης Παρέμβασης Ψυχογηριατρικής Υποστήριξης στην Κοινότητα», που υλοποιούμε, σε συνεργασία με το Αιγινήτειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, το Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης και το Γ.Ν. Πατρών και τους καθηγητές Δρ. Αντώνη Πολίτη, Δρ. Θ. Βορβολάκο και Δρ. Π. Αλεξόπουλο.


Πρόκειται για καινοτόμο πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας υψηλού επιπέδου σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, που απευθύνεται σε ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, πάσχοντες από άνοια, κατάθλιψη και άλλα γηριατρικά σύνδρομα, αλλά και στους φροντιστές τους».


Έχει ξεκινήσει πιλοτικά σε νησιωτικές περιοχές της χώρας, όπως η Τήνος, η Σύρος και η Άνδρος, σε ακριτικές περιοχές, όπως η Ξάνθη, η Αλεξανδρούπολη και το Σουφλί, αλλά και στην ενδοχώρα της Δυτικής Ελλάδας, στη Χαλανδρίτσα, τα Καλάβρυτα και στην Ερυμάνθεια.


Η ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ


Σε εκδήλωση του Δήμου Αμαρουσίου με θέμα «Ενδοοικογενειακή Βία & Ψυχολογικές Επιπτώσεις στα Παιδιά», τόνισα ότι η ενδοοικογενειακή βία είναι μια συλλογική νόσος σε έξαρση και στη χώρα μας.


Στο Υπουργείο Υγείας μέσα από δράσεις και προγράμματα, προσπαθούμε να βοηθούμε τις γυναίκες και τα παιδιά να βρουν δύναμη και φωνή για να καταγγείλουν τέτοια περιστατικά σε ένα περιβάλλον που νιώθουν ότι τους παρέχει ασφάλεια και υποστήριξη.


ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ


Το Ζάννειο Ίδρυμα, σε συνεργασία με το Δήμο Κηφισιάς, υποδέχτηκε 25 πρόσφυγες από την Ουκρανία. Πρόκειται για μητέρες και παιδιά, που έφτασαν στη χώρα μας από τις εμπόλεμες ζώνες της Ουκρανίας.


Ως Υπουργείο, πέραν της φαρμακευτικής και υλικοτεχνικής βοήθειας που αποστείλαμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας, προχωρήσαμε άμεσα στην παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και στους πρόσφυγες μέσα από τη Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306. Παρέχουμε ψυχοκοινωνική υποστήριξη δωρεάν και ανώνυμα, στα Ουκρανικά, στα Ρωσικά, στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, σε όσους το χρειάζονται (στην επιλογή 4 της γραμμής).


Φίλες και φίλοι,


Η κυβέρνηση, παρά τις δυσκολίες και την περιρρέουσα διεθνή συγκυρία του πολέμου στην Ουκρανία, συνεχίζει να υλοποιεί το πρόγραμμά της.


Τον μήνα που μας πέρασε μειώθηκε ο ΕΝΦΙΑ, αυξήθηκε ο βασικός μισθός, στηρίζονται τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, ενώ προωθούνται λύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια και τα καύσιμα.


Το σύνθημά μας, όπως το έθεσε ο Πρωθυπουργός, είναι ένα: «Δίπλα στον κάθε Πολίτη»!


Υπηρετούμε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, χωρίς διαχωριστικές γραμμές. Αυτή είναι η παρακαταθήκη της παράταξής μας.


Και στο Υπουργείο Υγείας:


ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥ! | ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΙΣΩ!

bottom of page