top of page

Η ΕΡΤ NEWS ανεβάζει στροφές


Το εγχείρημα ήταν εξαρχής ενδιαφέρον. Και όσο περνάει ο καιρός, η υλοποίησή του ξεπερνάει τις αναπόφευκτες ατέλειες του ξεκινήματος, και αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον.

Η ΕΡΤ NEWS ανεβάζει στροφές, με την προωθητική αξιοποίηση του πλούσιου και ικανού ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Τηλεόρασης, και την πρόθεση να εξελιχτεί το κανάλι στο κεντρικό ενημερωτικό αποτύπωμα της ΕΡΤ το επόμενο διάστημα.

Το κανάλι της ΕΡΤ NEWS ξεκίνησε με τα… δύσκολα, καθώς κλήθηκε να διαχειριστεί τις καινούριες ανάγκες άμεσης ενημέρωσης και ανάλυσης, που συνόδευσαν το ξέσπασμα της ουκρανικής κρίσης, και όσο περνάει ο καιρός εδραιώνει τη θέση του έναντι του ανταγωνισμού.

Τον συντονισμό της προσπάθειας έχει αναλάβει η Λία Παρασκευά, ενώ αξιοποιούνται οι περισσότεροι από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, έμπειροι και με πολυετή θητεία στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, αλλά και εκείνοι που εντάχθηκαν πρόσφατα στην οικογένεια της ΕΡΤ, φρεσκάροντας την εικόνα της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι επιλέγονται δίδυμα δημοσιογράφων στην παρουσίαση των εκπομπών, ώστε να συνδυάζεται η ενημερωτική ροή της ειδησεογραφίας, με την άμεση και εις βάθος ανάλυση των εξελίξεων, προκειμένου ο τηλεθεατής να εισπράξει ένα περισσότερο άρτιο αποτέλεσμα.

Χαρακτηριστική περίπτωση, το δίδυμο της Αλεξάνδρας Δουβαρά με τον Δημήτρη Απόκη, με την πρώτη να κομίζει την πολυετή εμπειρία στην παρουσίαση των δελτίων ειδήσεων, και τον δεύτερο να αθροίζει τις γνώσεις του για τις διεθνείς και οικονομικές εξελίξεις, σε συνδυασμό με συζητήσεις με καλεσμένους από το πολιτικό σύστημα ευρύτερα τη δημόσια σφαίρα.

Στη συχνότητα της ΕΡΤ NEWS προσθέτουν με την εμπειρία τους και πολλοί ακόμη από τα πρόσωπα πρώτης γραμμής που έχει η ΕΡΤ στην ενημέρωση, όπως, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Μελέτης, ο Χρήστος Παγώνης, η Σταυρούλα Χριστοφιλέα, ο Κώστας Λασκαράτος, η Νίνα Κασιμάτη, η Αλεξάνδρα Καϋμένου, η Βούλα Μαλλά, η Μαρία Σιώζου.

bottom of page