top of page

Ο Στέφανος Δάνδολος παρουσιάζει το νέο του βιβλίο «Τα αηδόνια της σιωπής» (εκδόσεις Ψυχογιός)

Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΑΝΔΟΛΟΣ με το νέο του βιβλίο ΤΑ ΑΗΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ υπογράφει μια ιστορία βγαλμένη από την Αθήνα των Δεκεμβριανών, όπου τα Εμφύλια πάθη ξυπνούν και η Ελλάδα οδεύει προς τον όλεθρο ξανά.

Με έμπνευση από τη φωτογραφία του Δημήτρη Χαρισιάδη και με άρωμα αθηναϊκών καφενείων, ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΑΝΔΟΛΟΣ μάς αφηγείται την ιστορία του κυρίου Αριστείδη, του μακροβιότερου σερβιτόρου στο Καφενείον Ζαχαράτου της Πλατείας Συντάγματος. Σεμνός και καλόψυχος, ο κύριος Αριστείδης ονειρεύεται πάντα την Ευδοξία του, την ευαίσθητη καθαρίστρια που ερωτεύτηκε κάποτε. Καθώς η Αττική παραδίδεται στο χάος, ένα γράμμα θα ζωντανέψει την ελπίδα του να βρεθεί κοντά της. Αλλά ο φοβερός Δεκέμβρης παραμονεύει. Και φαντάζει αδυσώπητος.

Αυτή είναι η ιστορία του απελπισμένου ταξιδιού που έκανε ένας άνθρωπος μες στα Δεκεμβριανά, αναζητώντας τη δική του πατρίδα. Γύρω του ένα σωρό άλλες ιστορίες: το θρυλικό καφενείο και οι θαμώνες του, μυστικά και ψέματα, αδελφός να σκοτώνει αδελφό, προδοσίες και σκευωρίες, το χρονικό της ένοπλης σύγκρουσης, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, η Ελένη Παπαδάκη, ο Οδυσσέας Ελύτης, οι απλοί και βασανισμένοι άνθρωποι που διασταυρώνονται με το βίαιο πεπρωμένο της Ελλάδας.

Μέχρι πού θα έφτανε ένας άντρας για να ξαναβρεί τη γυναίκα της ζωής του; Ανάμεσα από πόσες σφαίρες θα μπορούσε να περάσει, πόσους φλογισμένους δρόμους θα τολμούσε να διαβεί;

ΤΑ ΑΗΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ θα είναι διαθέσιμα από 04.04 σε όλα τα βιβλιοπωλεία αλλά μπορείς να κάνεις σήμερα την προπαραγγελία σου εδώ:




bottom of page