top of page

Παρουσίαση ψηφιακής πλατφόρμας stop-bullying.gov.gr από την Ντόρα Πάλλη Πετραλιά




Παρουσίαση ψηφιακής πλατφόρμας stop-bullying.gov.gr

Στην Θεσσαλονίκη, με την ιδιότητα μου ως μέλους της επιστημονικής επιτροπής της πλατφόρμας, για την παρουσίαση της πλατφόρμας για την βία στα σχολεία, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης και η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή παρουσίασαν, την Τρίτη 9 Απριλίου, στο 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης, στην Θεσσαλονίκη, την εθνική στρατηγική για την καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού και την εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, που σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

Η καμπάνια ευαισθητοποίησης «Stop bullying. Μην ανέχεσαι το bullying. Μίλα. Μπορείς» είναι η στοχευμένη παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για το φαινόμενο της βίας στα σχολεία.

Στην παρουσίαση, αναδείχτηκε η προτεραιότητα διαμόρφωσης σχολικής κουλτούρας σεβασμού, αποδοχής και αλληλεγγύης μέσα από την καλλιέργεια δεξιοτήτων ζωής, ώστε οι σημερινοί μαθητές να εξελιχθούν στους αυριανούς ενεργούς πολίτες ενώ ανακοινώθηκε και η αυστηροποίηση των παιδαγωγικών και πειθαρχικών μέτρων καθώς και στοχευμένα μέτρα για την χρήση των κινητών στα σχολεία.

Ο Υπουργός Παιδείας παρουσίασε την ψηφιακή πλατφόρμα https://stop-bullying.gov.gr όπου γονέας μαθητή του Δημοτικού, γονέας ή μαθητής του Γυμνασίου και του Λυκείου θα μπορούν να καταγγείλουν περιστατικά εκφοβισμού και να μιλήσουν για κακοποιητικές συμπεριφορές που έχουν υποστεί.

­

Παράδοση και υπογραφή των πρωτοκόλλων χειρισμού περιστατικών ενδοσχολικής βίας

Παράδοση και υπογραφή των πρωτοκόλλων χειρισμού περιστατικών ενδοσχολικής βίας και κειμένων για την αντιμετώπιση και πρόληψη της ενδοσχολικής βίας στον Πρόεδρο της επιστημονικής επιτροπής Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Γιάννη Κατσαρό.

Μετά από πολλούς μήνες δουλειάς, η άμισθη εφταμελής επιστημονική επιτροπή – που έχω την τιμή να είμαι μέλος - δημιούργησε τα κείμενα και τα πρωτοκόλλα της ψηφιακής πλατφόρμας για αναφορά περιστατικών https://stop-bullying.gov.gr. Μια καινοτόμος δράση για την αντιμετώπιση καταστάσεων σχολικού εκφοβισμού.


bottom of page